NYHEDER

Finally it's here - "You ask me what hope is" which is the English version of "Du spør mig om håbet".
I have REALLY been looking forward to sharing it with you, and hope you will give it a listen on Spotify and save it to your favourites. That would help a lot! Please also share it with you local church and/or community, so people can get to know it. On my Facebook page MadsGranumMusic you can see a little music video.
https://FolkekirkensNoedhjaelp.lnk.to/YouAskMeWhatHopeIs
For sheet music: https://www.noedhjaelp.dk/vaer-med/sang/du-spoer-mig-om-haabet

Mads 3.11.2023

Se mere

Since 2016 it has been a dream for my wife, Irene, and I to live in New Zealand for a year. We planned 7 years ahead and chose August 2023 as the month we would start the adventure. And so it happened...We arrived in Thames on August 28. 2023. Irene work as a doctor and I have a year off where I dive deeply into my music and have lots of family time. I feel so privileged. We have bought a motorhome and every other weekend we can go with our 3 kids on a little extended weekend trip to explore this beautiful country. In January and February we will visit the south Island.


Some music releated news: I play the piano on a new single that has just been released with Danish jazz singer Emilie Schiøtt. She is a great talent with more than 500.000 montly listeners on Spotify. Her music has a fantastic vibe that hit me, when I first heard it. I wrote to her and praised her previous album. Shortly after I was invited to play on her new album. Listen to the new single here https://emilie.lnk.to/power
Kind regards from the southern hemisphere - Mads 16.10.2023

Se mere

Jeg har været så utrolig heldig, at få et rejselegat på 60.000.- fra Kirsten Skau Pedersens rejsefond for organister til mine studier i New Zealand.

Til august rejser hele familien til Coromandel øst for Auckland for at bo et år i de skønneste omgivelser. Vi glæder os helt vildt til vores livs rejse. Min hustru skal arbejde som praktiserende læge, ungerne skal gå i skole og jeg skal fordybe mig i musikken.

I juni måned har jeg de 4 sidste koncerter med Mads Granum Kvintet for denne omgang. Det er stadig en kæmpe fornøjelse at optræde med dette fantastiske hold. Jeg kommer til at savne koncerterne, men glæder mig på den anden side også til, at kunne forsvinde ind i min musikalske udvikling i et helt år midt i den smukke natur.

Rigtig god sommer til alle,

Mads 5. juni 2023

Se mere

Oven på en dejlig juleturne med Simone, har jeg tilbragt januar måned i godt selskab med Promenadeorkestret og Preben Kristensen, Maria Lucia og Trine Gadeberg. Vi har været på nytårsturne rundt i landet med et festligt og alsidigt repertoire.

Der er også blevet til et par velbesøgte koncerter med min kvintet. Foråret tegner lige nu lidt roligere, hvilket giver mig mulighed for fordybelse, hvilket jeg elsker. Til august bryder familien teltpælene op, og tager et år til New Zealand. Det bliver en fuldstændig fantastisk oplevelse, som vi alle ser meget frem til.

Rigtig godt nytår til jer alle!

Mads 17.1.23

Se mere

Jeg har netop lavet en showreel, som præsenterer 20 af mine kompositioner. Det er ca. 10 år siden, jeg sprang ud som komponist af nye 'jazzsalmer', og jeg har ønsket at præsentere musikken samlet i et kort format. Videoen kan ses på Youtube og nodehæftet kan købes i webshoppen her på siden. "Du spør mig om håbet" er i øvrigt kommet med i det seneste genoptryk.

Min familie og jeg planlægger i øvrigt at rejse til New Zealand fra august 2023 - sommeren 2024. Så hvis du ønsker at høre os live eller booke en koncert, så er det et godt tidspunkt nu.

De bedste hilsner - Mads 14. oktober 2022

https://youtu.be/5qPlHB9MeQk

Se mere

I forgårs havde jeg fornøjelsen af at optræde for Dronning Magrethe sammen med Simone Egeriis. Vi spillede bl.a. Du spør mig om håbet for hende, og den blev taget rigtig godt imod. 

Koncertkalenderen for efteråret er tætpakket. Inden længe skal jeg spille til Folketingets Åbningsbal på Christiansborg, og min jazz kvintet har ugentlige koncerter over hele landet i øjeblikket. Kig med i kalenderen her på siden, hvis du skulle have lyst at høre en af koncerterne - håber vi ses.

Mange hilsner, Mads 31.8.22

Se mere

Lige da corona var ved at forlade vores hverdag - og nyhedsstrøm - kom krigen i Ukraine med voldsom styrke. Den påvirker os alle og har mange skræmmende perspektiver, som man ikke har lyst til at tænke til ende...

Lisbeth Smedegaard Andersen og jeg, har skrevet en ny sang/salme om "håbet". Den har vundet sangkonkurrencen i anledningen af 100 års jubilæet for Folkekirkens Nødhjælp. Hvis du har lyst til at høre/spille/synge den, så kan noderne findes meget nemt via dette link. https://www.noedhjaelp.dk/vaer-med/100aar/jubilaeumssang

"Du spør mig om håbet" har en utrolig stærk tekst. Man kan ikke synge den uden at blive dybt berørt, specielt ikke i denne tid.

For mig er håbet - og troen på, at vi kan gøre en forskel - en vigtig drivkraft til handling i den ydre fysiske verden. Men det er også et helt essentielt element i vores indre liv. Uden håbet kommer afmagten og ligegyldigheden til at dominere. Så bliver livet en nedadgående spiral, hvor vi lader stå til, i stedet for en opadgående spiral hvor vi rækker ud, og bliver den bedst mulige udgave af os selv.

Mads 18.3.2022
Se mere

Min nye udgivelse "Stille eksplosioner" har fået en melodibog henvendt til organister og korledere. Det er mit seneste bidrag til at forny kirkemusikken i rytmisk - og mere nutidig retning.

- I efteråret udkom først 10 musikvideoer efterfulgt af jazz album "Stille eksplosioner" med Mads Granum Kvintet. Dernæst et sanghæfte "Stille eksplosioner" med alle 20 salmer og sange fra "Med favnen fuld af kærlighed" og "Stille eksplosioner".

Kronen på værket er en 74 siders melodibog i lækker kvalitet med spiralryg. Den rummer 8 nye korsatser foruden de 20 salmer/sange arrangeret for orgel (inklusiv melodi/becifring). Som en bonus kan du se en meget smuk og gribende musikvideo med koret UngKlang, som fremfører "Svimlende Skønhed" arrangeret af Pernille Sejlund.

Det hele er til salg her på siden med en speciel bundle pris på 350.-

Godt nytår, Mads 22.1.22

Se mere

Endelig!!! Efter et begivenhedsrigt efterår, med turner i Norge og Danmark er jeg nu nået til kulminationen på adskillige års arbejde.

På fredag udkommer min kvintets nye album "Stille eksplosioner" med tilhørende sanghæfte. Det kan allerede købes nu fra hjemmesiden her. Om en måned bliver lanceringen fuldt op af endnu en nodeudgivelse med rytmiske orgelsatser og korsatser til de nye salmer. Igennem hele efteråret har jeg hver søndag lanceret en ny musikvideo fra albummet. De kan alle høres fra hjemmesiden, foruden Youtube og Facebook.
Releasekoncerten er i Lindevang Kirke på fredag 19. november kl. 20. Der er gratis entre - kirken bliver fyldt, så kom i god tid.
Bedste hilsner, Mads, 15.11.21

Se mere

Her i efteråret kan I hver søndag opleve en ny musikvideo på Youtube og Facebook fra det nye album "Stille eksplosioner" med Mads Granum Kvintet.

De sidste par år er bl.a. gået med at komponere og arrangere 10 nye melodier til tekster af Ida Auken, Lisbeth Smedegaard Andersen, Iben Krogsdal, Christiane Gammetoft-Hansen, m.fl.  Før sommerferien var vi i studiet for at indspille. Og denne gang har vi haft stjerne-cellisten Julie Tandrup Kock med.

Vi fejrer udgivelsen med releasekoncert i Lindevang Kirke fredag 19. november kl. 20 og glæder os utrolig meget til at præsentere de nye salmer og sange for jer. Lyt med her på siden.

Mads 11. sep. 2021

Se mere

Meget er sket siden sidst jeg skrev et blogindlæg. Vi skulle have indspillet album i februar med kvintetten, men jeg testede positiv for corona ugen forinden og det hele blev udskudt til juni. 

Til gengæld fik jeg nogle spændende nye jobs tilbudt her i foråret. Jeg har lagt Hollywood strygere oven på 'Det Kgl. Kapel' til den store Hobitten forstilling, som er i Dyrehaven hele sommeren. Kort tid derefter blev jeg spurgt, om jeg ville medvirke på 'Spillemand på en taggryg' på teateret i Maribo. Der er jo så nu. 

Jeg har også spillet til Johannes Møllehaves bisættelse sammen med Michala Petri og Kaya Brüel. Stor oplevelse på alle måder. Kaya sang blandt andet 'Vi trækker streger'.

6. juni 2021

Se mere

I dag er en meget stor dag for mig! Den nye Højskolesangbog er netop udkommet, og søreme om jeg ikke har fået tre melodier med. Oven i købet i fint selskab med tre af de helt store danske salmedigtere. At komme med i sangbogen over dem alle, er noget man kun kan drømme om, men nu er det så blevet til virkelighed for mig. Den har en lang smuk tradition, som jeg er meget stolt og beæret over at være blevet en del af.

Salmerne er: Vi trækker streger (Johannes Møllehave), Lyset vælder ind i verden (Holger Lissner) og De milde vinde en forårsnat (Lisbeth Smedegaard Andersen).

Mads 12. nov. 2020

Se mere

It has been a while since I played my last concert. Corona came in the way. But I have enjoyed the extra free time and spend a lot of hours behind the piano - practising and composing. For me it has been an absolut blessing to have all this extra time, even though my royale gig of playing at the 80 th. birthday party for our Queen Magrethe got cancelled. I also had a jazz tour canceled and a lot of Mamma Mia shows. That is just how it is...

At the moment I´m looking very much forward to September where I will be on a little tour in Norway with 4 concerts. For more information check my calendar above or Facebook.

Stay safe - Mads 20.7.20

Se mere

Nu er det så forbi for denne gang. Jeg er netop hjemvendt efter min tredje Linie 3 turne og høj på gode oplevelser. Det er stadigvæk en kæmpe fornøjelse at være på landevejen med dette fantastiske hold:-) I år har vi spillet 22 velbesøgte koncerter over hele landet, og publikum har taget godt imod os overalt.

Rigtig god jul og godt nytår til jer alle!

Mads 22. dec. 2019

Se mere

I slutningen af september optrådte jeg sammen med min gode ven Ricco, til verdens eneste "Jazz and Pipeorgan" Festival. Den ligger i Chelyabinsk tæt ved Uralbjergene i Rusland (der var nu ganske fladt, der hvor vi var).

Det var en kæmpe oplevelse. Vi blev modtaget som stjerner, fik taget billeder med publikum og skrev autografer på folks billetter efter koncerten.

Om 2 år er jeg inviteret til at lave en lille turne i Rusland, det glæder jeg mig meget til. Jeg håber på at kunne tage familien med næste gang, og få set lidt mere af landet. Det er fantasisk privilegium at rejse rundt i verden med sin egen musik.

Mads 11. okt. 2019

Se mere

På søndag kan jeg høres på P1 til jazz højmesse fra Simeons Kirke på Nørrebro. Her er jeg i godt selskab med Regitze Glenthøj og Thomas Ovesen.

I øjeblikket kæmper jeg med at lære russisk til min forestående rejse til Chelyabinsk. Jeg er inviteret til at optræde med mine rytmiske orgelstykker til en Jazz & Pipeorgan festival. Jeg håber på, at kunne introducere koncerten på russisk, så jeg har lidt travlt med at få gloserne på plads.

 Og så kan jeg ikke lade være med at være lidt stolt over den flotte anmeldelse vi fik i Sjællandske Medier efter koncert til Sorø Jazzfestival. Læs mere under fanen "News". "Det var dybt, det var smukt, det var nyskabende".

 Mads 24.8.2019

Se mere

I denne uge har jeg arbejdet med at skrive musik til den nye Højskolesangbog, som udkommer næste år. Det foregik på et seminar sammen med en række dygtige komponister og tekstforfattere, som alle var blevet inviteret af sangbogsudvalget. Om det lykkes at få noget med ved jeg først om et halvt års tid, men spændende var det.

En anden nyhed er, at jeg er blevet inviteret til Rusland for at give koncert til efteråret med min rytmiske orgelmusik. Jeg skal optræde i Chelyabinsk nord for Kazaksthan til Jazz and Pipeorgan Festival. Det er stort for mig og jeg glæder mig vildt!

 

Mads 24. maj 2019

 

 

Se mere

Så er der godt nyt til alle jer, som streamer musik. Alle vores 4 album er nu tilgængelige for streaming.

Julen i år er for en gangs skyld stille og rolig for mit vedkommende. Det passer mig SÅ GODT. Efter 12 år i træk med juleturneer, er der for engangs skyld ro på til at være børnefamiliefar for vores 3 dejlige unger. Næste år går det dog løs igen med Linie 3´s juleshow, hvilket også skal blive sjovt! Jeg kan i øvrigt høres til Nytårskoncert i Københavns Domkirke lørdag 29. december kl. 12. God jul og godt nytår til jer alle :-)

Mads 5. dec. 2018

Se mere

I de seneste par måneder har jeg kunnet glæde mig over fine anmeldelser af nodehæftet "Rytmisk Kirkemusik" og albummet "Med favnen fuld af kærlighed". Her er et uddrag:

"Aldeles levende og elegant" Berlingske, "Det syder og swinger" Organist.org, "Fremragende udført" Doks, "10 nye salmer af nogle af tidens bedste salmedigtere" Kristeligt Dagblad. 

Det er utrolig dejligt for mig, at musikken er blevet så varmt modtaget. Der har været en lang tilblivelsesproces forud, hvor jeg flere gange har spurgt mig selv, hvad i alverden jeg havde gang i, og om det overhovedet ville have nogen interesse for folk. Så tak til jer alle for roserne og jeres feedback, det giver fornyet energi!

Mads 3. maj 2018

Se mere

Den seneste måneds tid har jeg spillet CHESS i Tivolis koncertsal. En musical som jeg altid har drømt om at spille keyboard i.

Men nu er det blevet tid til Vinter Jazz. Det markerer vi i Mads Granum Kvintet med festlig RELEASEKONCERT og RECEPTION i Lindevang Kirke på Frb. 25. feb. kl. 16. Der er gratis entré, og vi håber på en fyldt kirke :-)

I 2018 glæder vi os til at komme rundt i hele landet til mere end 20 koncerter. Se den samlede oversigt her på siden.

Vel Mødt! Mads 14. februar 2018

Se mere
mads digital download 2

 


MADS GRANUM.  -  OVERBYS ALLE 44  2500 VALBY  -  +45 26822684  - Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.